Bestaat er een studenten begrafenisverzekering?

Nee, er is geen speciale begrafenisverzekering voor studenten. Toch is het ook voor studenten verstandig om een begrafenisverzekering te overwegen. Ook hun ouders zouden zich hierop goed moeten oriënteren.

Studenten

Een uitvaart is niet goedkoop. Weinig studenten zullen het bedrag dat een uitvaart kost, al gauw 7.000 tot 10.000 euro tegenwoordig, op hun spaarrekening hebben staan. Daarom is een begrafenisverzekering zeker geen overbodige luxe. Kinderen tot 18 of 21 jaar (afhankelijk van de verzekeraar) kunnen vaak gratis op de polis van hun ouders meeverzekerd worden. Op het moment dat ze niet meer meeverzekerd kunnen blijven doet de verzekeraar meestal een aanbod om de verzekering zelfstandig voort te zetten. De premies zijn dan laag, wat een besparing van honderden euro’s op kan leveren.

Ouders

Ouders die hun kind willen meeverzekeren op hun polis doen er goed aan de voorwaarden te bestuderen. Kijk daarbij naar de maximale leeftijd en de hoogte van de premie bij zelfstandige voortzetting. Als uw kind niet gratis meeverzekerd kan worden, betaalt het later vaak wel een veel lagere premie.

<< Terug naar veelgestelde vragen // Naar begrafenisverzekeringen vergelijken >>