Bij het afsluiten van verzekeringen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de dekking van een verzekering, de premie van verzekeringen, de geldigheid van een verzekering in het buitenland, enzovoorts. Wist je bijvoorbeeld dat een autoverzekering wel geldig is in andere landen, terwijl een zorgverzekering dat niet is? Om deze reden kan het verstandig zijn om naast de zorgverzekering een reisverzekering af te sluiten. De reisverzekering dekt je namelijk tegen hoge kosten bij medische ingrepen in het buitenland. Datzelfde geldt voor schade als gevolg van diefstal uit je hotelkamer of tent.

Vergelijk verschillende soorten verzekeringen

Allereerst kan het verstandig zijn om verschillende soorten verzekeringen met elkaar te vergelijken. Bepaal voor jezelf, welke verzekeringen het overwegen waard zijn. Denk niet alleen aan de zorg- en autoverzekering, maar bijvoorbeeld ook aan een aansprakelijkheidsverzekering en een uitvaartverzekering. Met name de uitvaartverzekering wordt vaak pas op late leeftijd afgesloten. Dit brengt grote financiële risico’s met zich mee in sommige gevallen. Iedereen wil immers een waardige uitvaart! Let bij het vergelijken van verzekeringen ook goed op een dubbele dekking. Naast een basiszorgverzekering kun je bijvoorbeeld ook verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Dit zorgt soms voor een dubbele dekking.

Premies van verschillende verzekeraars vergelijken

Wanneer je een overzicht hebt gemaakt van interessante verzekeringen, kun je de premies hiervan vergelijken. Op internet vind je verschillende vergelijkingstools, die dit heel eenvoudig maken. Met deze tools zie je in een oogopslag welke verzekering de laagste premie biedt. Zorg dat je na het vergelijken van verzekeringen altijd nog even naar de dekking van de gevonden verzekeringen kijkt. Zo weet je zeker, dat je gedekt bent tegen verschillende hoge kosten. Wanneer heb jij voor het laatst bekeken, of je momenteel een minimale premie voor de verschillende verzekeringen betaalt?