Checklist: Waarop moet ik letten bij het afsluiten van mijn begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering is bedoeld om nabestaanden na uw overlijden niet op te zadelen met de kosten of het regelen van de uitvaart. Voordat u een uitvaartverzekering afsluit, denk dan goed na over een aantal zaken:

  1. Hebt u wel een begrafenisverzekering nodig? Als u bij uw overlijden voldoende geld op de bank heeft staan om de uitvaart te bekostigen, is het niet nodig om daarvoor een verzekering af te sluiten.
  2. Kiest u voor een naturaverzekering of voor een kapitaalverzekering? Bij een natura verzekering regelt en betaalt de verzekeraar de uitvaart, bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden een geldbedrag waarmee ze zelf de uitvaart kunnen regelen.
  3. Bepaal welke diensten of welk bedrag u wilt verzekeren. Kiest u voor een begrafenis of voor de iets goedkopere crematie? Zorg dat uw naasten uw wensen kennen en houd er rekening mee bij het afsluiten van de verzekering. Gebruik eventueel een kostencalculator.
  4. Vergelijk de aanbiedingen van verschillende verzekeraars. De premieverschillen lijken soms te verwaarlozen, maar over een looptijd van tientallen jaren kunnen ze toch behoorlijk oplopen. Lees ook goed de kleine lettertjes van de verzekering.
  5. Bekijk of het voordeel oplevert om u samen met uw partner te verzekeren en of uw kinderen al dan niet gratis op uw polis meeverzekerd kunnen worden.

<< Terug naar veelgestelde vragen // Naar begrafenisverzekeringen vergelijken >>