Kan ik iedere uitvaartverzorger kiezen?

In principe bent u helemaal vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. Wel is het zo, dat u als u een natura begrafenisverzekering heeft, niet voor iedere uitvaartverzorger betaald krijgt. Bij een kapitaalverzekering kunnen de nabestaanden het uitgekeerde bedrag vrij besteden, dus ook aan een uitvaartverzorger naar keuze.

Kapitaalverzekering

Heeft u een kapitaal uitvaartverzekering, dan ontvangen uw nabestaanden het verzekerde bedrag na uw overlijden. Zij gebruiken dat bedrag voor het verzorgen van de uitvaart. Daarbij hebben ze een volledige keuzevrijheid, ook bij het kiezen van een uitvaartverzorger. Wel is het zo, dat verzekeraars vaak korting verlenen als u de diensten betrekt bij uitvaartverzorgers waar zij mee samenwerken.

Natura verzekering

Bij een natura begrafenisverzekering verzekert u een pakket van diensten, dat vastgelegd wordt bij het afsluiten van de verzekering. Voordeel hiervan is, dat de nabestaanden minder hoeven te regelen. Maar vaak ligt bij deze verzekeringsvorm wel vast van welke uitvaartverzorger of -verzorgers de kosten vergoed worden. Wilt u desondanks een andere begrafenisverzorger, dan wordt de rekening meestal niet of slechts gedeeltelijk vergoed.

<< Terug naar veelgestelde vragen // Naar begrafenisverzekeringen vergelijken >>