Kunnen mijn kinderen worden meeverzekerd?

Bij zo goed als alle uitvaartverzekeraars kunnen kinderen worden meeverzekerd. Heel vaak is dat zelfs gratis tot ze achttien of eenentwintig zijn. Als u uw kinderen laat bijschrijven op uw polis, zijn ze volgens dezelfde voorwaarden verzekerd als uzelf. Het maakt hierbij niet uit of u een naturaverzekering of een kapitaalverzekering heeft.

Wordt uw kind achttien of eenentwintig, dan de begrafenisverzekering meestal zonder aanpassingen worden omgezet in een polis voor volwassenen. Wel moet het vanaf dat moment premie gaan betalen.

Sommige verzekeraars, waaronder DELA, vragen wel een kleine vergoeding voor het meeverzekeren van uw kind. Daar staat dan tegenover dat het vanaf zijn of haar achttiende een veel lagere premie gaat betalen, als het de verzekering voortzet.

Begrafenisverzekering alleen voor je kind

Wilt u zelf geen begrafenisverzekering, maar wilt u er we een afsluiten voor uw (minderjarige) kind? Meestal is dat geen probleem, maar u moet in dat geval natuurlijk wel premie betalen, ook al is uw kind nog geen achttien of eenentwintig.

<< Terug naar veelgestelde vragen // Naar begrafenisverzekeringen vergelijken >>