Waarom zou ik mijn begrafenisverzekering online afsluiten en niet via een adviseur?

Verzekeraars mogen sinds een aantal jaren geen provisie meer betalen aan adviseurs, die bemiddelen in het afsluiten van een verzekering. Sindsdien vragen de adviseurs een vergoeding aan hun klanten voor het advies dat ze verlenen. In het geval van een begrafenisverzekering kost zo’n advies al gauw enkele tientallen euro’s.

U kunt dat geld besparen door uw begrafenisverzekering zelf online af te sluiten. U moet dan wel goed uitzoeken welke verzekering het beste past bij uw wensen en uw situatie. Op een vergelijkingssite als BegrafenisverzekeringExpert.nl gaat dat uitstekend. U geeft er uw voorkeuren op en er rollen geschikte begrafenisverzekeringen uit, inclusief de maandelijkse premie. Bovendien kunt u eenvoudig nagaan of een verzekeraar samenwerkt met de uitvaartverzorger van uw keuze.

Door geen gebruik te maken van een adviseur zult u dus niet op de verzekeringspremie besparen, maar wel op de advieskosten die hij in rekening brengt. Natuurlijk weet een adviseur perfect wat er te koop is, maar ook de goede vergelijkingssites vermelden alle ins en outs van begrafenisverzekeringen.

<< Terug naar veelgestelde vragen // Naar begrafenisverzekeringen vergelijken >>