Wat is een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering zorgt ervoor dat uw nabestaanden u een waardig afscheid kunnen geven. Dat kan op drie manieren: met een kapitaal begrafenisverzekering, met een natura begrafenisverzekering, of met een combinatie van deze twee.

Kapitaal begrafenisverzekering

Bij een kapitaal begrafenisverzekering spaart u voor een door uzelf bepaald bedrag, dat na uw overlijden wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij kunnen dat bedrag gebruiken om uw uitvaart te bekostigen. Zelf betaalt u premies om het kapitaal op te bouwen. Het voordeel van deze verzekeringsvorm is, dat uw nabestaanden zelf de uitvaart vorm kunnen geven. Dat is tevens het belangrijkste nadeel: ze moeten veel zelf regelen.

Natura begrafenisverzekering

Met een natura begrafenisverzekering verzekert u in plaats van een geldbedrag een dienstenpakket. U legt bij het afsluiten van de verzekering vast waar dat pakket uit bestaat. De diensten blijven verzekerd, ook al worden ze duurder in de loop der jaren. Het grote voordeel van de natura begrafenisverzekering is, dat uw nabestaanden niet alles zelf hoeven te regelen. Het nadeel: bepaalde diensten liggen vast en kunnen alleen tegen extra kosten aangepast worden.

Combinatie begrafenisverzekering

U kunt ook kiezen voor combinatie van bovenstaande verzekeringsvormen. Een gedeelte bestaat dan uit een dienstenpakket, terwijl uw nabestaanden daarnaast een vrij te besteden geldbedrag ontvangen na uw overlijden.

<< Terug naar veelgestelde vragen // Naar begrafenisverzekeringen vergelijken >>